OUDERPLATFORM

Geachte ouders,

Om het ouderplatform te bereiken surft u naar:

https://ouders.broekx.be/?instellingsnummer=013524_211

Gebruikersnaam is uw mailadres

Van zodra u het paswoord gewijzigd hebt, moet u het nieuwe paswoord ingeven.

Christine Kerryn
ICT-coördinator

 

 

De Noodopvang

 

De noodopvangkinderen van de tweede graad hebben in de namiddag
een uithoudingsgezelschapsspelletje gespeeld.

Turnen: Kraak de code!

Kijken jullie mee naar de filmpjes? Deel 1 - Deel 2 - Deel 3

 

Beste ouder,

Ondervind jij nu ook zo een drukke tijden? Je kind zit achter zijn/haar huiswerk en jij doet aan thuiswerk? Wie doet nu het huishouden, wie gaat er winkelen nu de kinderen niet mee mogen,...?

Dit is ook hoe wij ons voelen, de ouders van de oudervereniging. En we hadden nog zoveel in petto!

Voor de leerlingen van het derde en het vierde leerjaar wilden we het verkeer in de kijker zetten door 1 dag samen van en naar school te fietsen onder begeleiding van helpende ouders, leerkrachten, de oudervereniging en de directeur. Dit zal helaas een jaartje moeten verschuiven. We doen er alles aan om hiervoor zo snel mogelijk een nieuwe datum te prikken zodat dit komend schooljaar mee op de kalender kan.

Het grootoudersfeest is een waar succes voor kleuters en grootouders. Dit willen we niet zomaar laten wegvallen. Jammer genoeg stond het feest dit jaar in maart op het programma. Hopelijk kunnen die kleuters volgend schooljaar wel die benen laten swingen met een dankbaar publiek.

We zitten niet stil, het jaarlijkse KUBB-tornooi was in volle voorbereiding. Met de opbrengst hiervan hebben we de mogelijkheid om een vleugje cultuur in de school te brengen. Dit jaar kwam Hikketakketoe voor de lagere school. Normaal gezien zouden de kleuters genieten van 'De klank van Roos'. Jammer genoeg zal dit laatste niet meer kunnen, aangezien dit in mei zou doorgaan. Zit je kleuter nog niet in de derde kleuterklas? Dan heeft hij/zij geluk, volgend schooljaar staat dit nog op de planning.

Wij staan ook jaarlijks op de plantenmarkt om met deze opbrengst ook de school te steunen. Dit is een traditie die we volgend schooljaar weer op ons zullen nemen.

Aangezien we de school willen blijven steunen en onze bronnen van inkomsten dit jaar zijn weggevallen, hebben we de oudervereniging opgegeven bij Trooper.

Nu iedereen veel online shopt, kan je vooraf even controleren of jouw uitgekozen webshop niet tussen de lijst staat, zoals o.a. Coolblue, Bol.com, Decathlon, JBC, Torfs,... Het aanbod is heel groot.

Shoppen via Trooper? Het kost je geen cent meer, maar wij halen heel wat centjes binnen om de schoolwerking te steunen... Troopershops geven tot 6% van jouw aankoopbedrag aan ons goede doel.

Hoe werkt het?
• Via de website https://trooper.be/  kan je ons zoeken in de zoekbalk: Oudervereniging GBS Hoegaarden.
• Je kan ook via de rechtstreekse link gaan https://trooper.be/OVGBSHoegaarden
• Je kan dit YouTube-filmpje even bekijken om te zien hoe het werkt. Gert Verhulst geeft uitleg. https://www.youtube.com/watch?v=ubU0Ja5TEoI
• Zoek de webshop waarop je wil winkelen in de lijst, je kan ook zoeken volgens categorie.
• Vergeet je vaak te shoppen via Trooper? Daar is een oplossing voor. Je kan Trooperbot installeren, hij geeft een seintje telkens je op een Troopershop terecht komt. Handig! https://trooper.be/trooperbot

Je kan zien dat wij niet stil zitten doorheen het schooljaar. Wij vergaderen, in tijden van niet-corona, maandelijks. We zijn nu met een tiental mensen. Iedereen is nog steeds welkom. Je kan ook ons ook volgen via onze Facebook-pagina.

Tot slot willen we deze kans grijpen om het leerkrachtenteam te bedanken voor hun aanpak tijdens de pré-teaching.  We willen ook een dikke pluim geven aan alle leerlingen en ouders voor hun inzet tijdens het lange-afstandsleren. We wensen iedereen nog goede moed en een goede gezondheid in deze moeilijke tijden.

Vriendelijke groeten,

De oudervereniging.

PS: Vergeet Trooper niet! 

Verderzetting van de noodopvang na de paasvakantie
+ schoolvrije dagen

Beste ouders

Gisteren avond werd er vanuit de nationale veiligheidsraad beslist dat de huidige maatregelen nog tot en met 3 mei verleng zullen worden. Dit wil zeggen dat ook na de paasvakantie de scholen nog minimum 2 weken gesloten blijven.
Net zoals de voorbije weken, vraagt de overheid om de kinderen zoveel mogelijk thuis te houden. Voor de kinderen van ouders uit de zorgsector en kinderen waarvan de beide ouders extern moeten gaan werken, wordt er opnieuw noodopvang voorzien in de scholen. Indien je gebruikt wenst te maken van de noodopvang van de scholen, raden we je aan om dit met de school in kwestie af te stemmen.

Vanuit Ferm kinderopvang, zullen wij voor de bovenstaande kinderen eventueel ook opvang voorzien voor en na de schooluren. Opgelet, we zetten dus niet de dagopvang van in de paasvakantie verder, maar gaan terug enkel voor en naschoolse opvang voorzien zoals voor de vakantie. Hiervoor willen we, net zoals voor de vakantie, vragen om ons via mail te laten weten welke dagen en uren jouw kind gebruik dient te maken van de voor en naschoolse opvang. Dit voor de periode van maandag 19/4 tem donderdag 30/4, vrijdag 1 mei is een feestdag waardoor er dan geen noodopvang zal zijn.
Opgelet in deze periode vallen er twee schoolvrije dagen, waarvoor er met de gemeente en de scholen de volgende afspraken gemaakt zijn;

• Woensdag 29/4 is een schoolvrije dag voor het SLO Mariadal, de noodopvang voor de kinderen van deze school zal uitzonderlijk dus ook in de voormiddag door Ferm kinderopvang gedaan worden. Voor de andere scholen is er gewoon opvang in de school zelf.

• Donderdag 30/4 is een schoolvrije dag voor alle scholen van Hoegaarden, de noodopvang zal die dag volledig door Ferm kinderopvang voorzien worden en niet door de scholen. Er is die dag dus wel “dagopvang” in de buitenschoolse kinderopvang.

 Net zoals we voor de paasvakantie gedaan hebben, hebben we wel alle reservaties die er voor die dagen al gemaakt waren geannuleerd en kan er ook niet meer online ingeschreven worden. Wij voorzien die dagen immers ook enkel maar opvang voor kinderen waarvan beide ouders die dag extern moeten gaan werken. Als je hiervoor in aanmerking komt, kan je opnieuw opvang reserveren via kthiry@samenferm.be

Als er nog vragen zijn, horen we die graag via dit mailadres of kan je de verantwoordelijke bereiken op 0470/20.60.43.

Laat ons met zen allen nog even doorbijten en zo zorg blijven dragen voor onszelf en de anderen!

Mvg

Kim Thiry - verantwoordelijke kinderopvang BKO Hoegaarden
bko.hoegaarden@samenferm.be
• 016/76.56.59
• infolijn op 070/24.60.41 van 9u tot 14u
SamenFerm.be
• Ferm Kinderopvang vzw
• Kloosterstraat 29
• 3320 Hoegaarden

Online lessen

Beste ouders,

Als de coronamaatregelen ook na 19 april blijven gelden, dan beperken scholen zich niet meer tot het aanbieden van geziene leerstof. We schakelen dan over op pré-teaching waar nieuwe leerstofinhouden worden aangebracht.

Het is niet de bedoeling om kinderen en ouders te overbelasten met taken in deze tijd waar veel mensen andere zaken aan hun hoofd hebben.  Wel willen we een eenvoudig systeem introduceren voor alle klassen waar kinderen en ouders gemakkelijk hun weg in vinden.

Ik zet even de zaken overzichtelijk op een rij:
- Tijdens de paasvakantie hebben kinderen recht op vakantie. Er worden dan geen taken doorgestuurd.
- Het ogenblik dat we vernemen dat de maatregel m.b.t. de sluiting van de school wordt verlengd, ontvangt u van de leerkracht via het ouderplatform een unieke code. Met deze code heeft u toegang tot de site: mijnweektaak.com/thuis/gbshoegaarden
- U ziet dan een weekplanning. Elke dag plaatst de leerkracht hier een overzicht van de zaken die de kinderen thuis moeten doen. Voor nieuwe leerstof plaatst de leerkracht een instructiefilmpje.
- Er is ook een chatfunctie zodat kinderen / ouders vragen kunnen stellen aan de leerkracht.
- De weekplanning en de filmpjes blijven de ganse week online. Zo kan u zelf als ouder kiezen wanneer het past om uw kind te ondersteunen. Voor elk gezin zal dit immers verschillend zijn.
- Het systeem werkt op een computer, een portable, een tablet of een smartphone.
- Bij elke taak stuurt de leerkracht ook een verbetersleutel. Zo heeft u meteen zicht of uw kind de oefeningen correct heeft opgelost.
Lukte het moeilijk? Geen paniek, de leerkracht neemt dit nadien bij het hervatten van de lessen terug op.
- Kinderen van de lagere school hebben ook hun werkboeken en schriften nodig. Waarschijnlijk liggen deze nog in de klas. U kan deze tijdens de paasvakantie ophalen op vrijdag 17 april 2020 van 8.00 tot 12.00 in de klas van uw kind.
De leerkracht legt op de bank van uw kind het stapeltje klaar.
We vragen hier uitdrukkelijk de maatregelen na te leven:
1. Afstand houden van elkaar.
2. Maximum 2 ouders hebben toegang tot een klaslokaal.
3. Neem het pakketje en verlaat meteen de school. Blijf niet napraten met andere mensen.
4. De leerkracht is dat ogenblik niet aanwezig. Zo vermijden we onnodig contact.
- De leerkracht volgt tijdens de week op welke kinderen niet online gaan op het systeem. Redenen kunnen zijn dat u geen internet of computer heeft. Deze ouders worden snel telefonisch door de zorgcoördinator gecontacteerd. Zij zullen op een andere manier het overzicht en de taken bekomen.

Indien er zaken niet lukken of onduidelijk zijn, kan u een mailtje sturen naar één van onderstaande mailadressen. Deze personen helpen u via mail verder of nemen desnoods telefonisch contact op met u.

Ouders van kleuters: mevrouw Nathalie Vleminck: gbsbeleidks@skynet.be

Ouders van kinderen van de lagere school: mevrouw Emilie Kinnaer: gbsbeleidls@skynet.be

Vragen m.b.t. zorg: mevrouw Erika Tritsmans: gbszorg@skynet.be

Technische ondersteuning: mevrouw Christine Kerryn: gbsfacturatie@skynet.be

Algemene vragen: de heer Kristof Vancaudenberg: gbsdirectie@skynet.be

Met vriendelijke groeten,

Kristof Vancaudenberg
directeur

Facturatie noodopvang paasvakantie

Beste ouders

In navolging van een beslissing van de overheid en na overleg met de gemeente Hoegaarden, laat ik jullie weten dat de noodopvang in de paasvakantie gratis zal worden aangeboden. Dit wil zeggen dat wij als ferm kinderopvang dus uitzonderlijk niet onze standaard tarieven zullen aanrekenen, maar dat deze 9 vakantiedagen dus niet gefactureerd zullen worden. Deze afspraak is enkel geldig gedurende de paasvakantie en heeft geen invloed op de normale facturatie voor en na schools van de afgelopen weken.

Ook de regels voor wie er wel of niet naar de opvang kan komen in de paasvakantie blijven hetzelfde. Het blijft immers enkel gaan over noodopvang voor gezonde kinderen waarvan ouders in de cruciale beroepen werken, waarvan geen van beide ouders kan thuiswerken of kinderen in een kwetsbare thuissituatie. Deze opvang kan ook enkel via dit mailadres of via telefonisch contact met de verantwoordelijke op 0470/20.60.43 aangevraagd worden en dient zo snel mogelijk te gebeuren.

Mvg
Kim Thiry - verantwoordelijke kinderopvang BKO Hoegaarden
bko.hoegaarden@samenferm.be
• 016/76.56.59
• infolijn op 070/24.60.41 van 9u tot 14u
SamenFerm.be
• Ferm Kinderopvang vzw
• Kloosterstraat 29
• 3320 Hoegaarden

Annulatie activiteiten lagere school

Beste ouders,

Omdat we nog steeds in de onwetendheid zijn of de scholen al dan niet opgestart zullen worden na 19 april en welke maatregelen dan eventueel zullen gelden, hebben we, na overleg met het beleid, besloten om alle geplande activiteiten en uitstappen voor dit schooljaar te annuleren.

Het betreft:

- Bokrijk 3/5 (3de leerjaar)
- Schoolfeest GBS Hoegaarden 16/5
- Grotten van Han 26/6 (1ste graad)
- Verrassingsuitstap 30/6 (6de leerjaar)

De openluchtklassen voor het 4de, 5de en 6de leerjaar werden, onder voorbehoud, al verplaatst naar de week van 8 - 12 juni. Deze worden voorlopig nog niet geannuleerd.

Vriendelijke groeten,

Erika Tritsmans
gbszorg@skynet.be

Annulatie geplande activiteiten en uitstappen

Beste ouders,

Na overleg werd er beslist de reeds geplande activiteiten en uitstappen voor kleuters te annuleren tot einde schooljaar.

Het betreft volgende activiteiten;
• Schoolreis kleuters Outgaarden 24/04
• Grootouderfeest kleuters 29/04
• Schoolreis kleuters 2de + 3de kk (Technopolis) 11/05
• Schoolfeest GBS Hoegaarden 16/05
• Tuinfeest Outgaarden 6/06
• Theater oudervereniging

Indien u nog verdere vragen heeft, mag u mij steeds contacteren.

Wij danken jullie voor het nodige begrip.

Vriendelijke groeten,

Nathalie Vleminckx
Beleidsondersteuner.
gbsbeleidks@skynet.be

Examens / grote toetsen

Beste ouders,

Op het einde van het schooljaar beslist de klassenraad of uw kind kan overgaan naar een hogere klas. De examens of grote toetsen zijn hierbij één van de  parameters.

Gezien de 'uitzonderlijke situatie' zullen er dit schooljaar eind juni geen examens of grote toetsen worden afgenomen. Aan de hand van 'permanente evaluatie' ( kleine toetsen en herhalingstoetsen van een gezien leerstofblok / resultaten tijdens het schooljaar ) zal de klassenraad een beslissing nemen.

Voor het zesde leerjaar worden - onder voorbehoud - enkel de OVSG-toetsen afgenomen. Alle andere examens vallen ook hier weg.

Bedoeling is om deze manier de gewonnen tijd te gebruiken om verder te kunnen werken aan de basisleerstof zodat kinderen klaar zijn voor het volgende leerjaar.

Indien u vragen heeft, kan u steeds de school telefonisch of via mail bereiken.

Met vriendelijke groeten,

Kristof Vancaudenberg
directeur

Schoolreis kleuters instap + 1ste kleuterklas Doelstraat

Beste ouders,

Zoals jullie reeds vernomen hebben werden er grote maatregelen genomen omtrent het Corona-virus.

Momenteel zijn we druk bezig met alle geplande uitstappen van maart en april te verplaatsen naar een andere mogelijke datum in de toekomst.

Helaas is dit niet voor alle activiteiten mogelijk waarvoor wij hopen op het nodige begrip van jullie, ouders.
De geplande uitstap voor de kleuters van de instapklas en eerste kleuterklas naar het Ollemanshoekje te Herselt zal hierbij dit schooljaar niet meer kunnen doorgaan.

We trachten dit op te lossen door deze kleuters een leuke dag te bezorgen ergens in de laatste maanden van het schooljaar. Dit moet nog bekeken worden.

Deze activiteit is wel verplaatst naar een andere datum voor volgend schooljaar en zal doorgaan op maandag 21 september 2020.

De kleuters van de instapklas zullen wel kunnen deelnemen bij het overgaan naar de eerste kleuterklas.

Verdere informatie zal begin volgend schooljaar meegedeeld worden.

Wij danken jullie voor het nodige begrip.

Vriendelijke groeten,

Nathalie Vleminckx
Beleidsondersteuner.

Share